header

Nieuwsbrief

captcha 

JOEY LITJES


December 2014


Mijn naam is Joey Litjens. Ik ben 24 jaar en mijn leven bestaat altijd al uit alles wat met sport, met name motorracen, te maken heeft. Eerst als professioneel motorcoureur, nu als motorsporttrainer en begeleider van jonge talenten en top coureurs.
Vanaf mijn zesde levensjaar doe ik aan motorrace in wedstrijdverband. Ik heb als professioneel coureur mede dankzij een goede opstap in de minibike in de Grand Prix gereden. Vele hoogtepunten heb ik mee mogen maken, maar ook dieptepunten. Op Hemelvaartsdag 2009 maakte een zwaar ongeval een einde aan mijn carrière als coureur. Ernstig blijvend letsel zorgde voor een lang revalidatietraject.
Het vuur voor mijn grote passie, de motorsport, brandt na mijn ongeval nog steeds net zo hard, met als enig verschil dat ik zelf niet meer professioneel ga racen. Gebleven is de enorme drive, die mij als actief sporter zo ver gebracht heeft.
Om nog beter en professioneler te kunnen werken heb ik de opleiding sportmanagement gevolgd en de opleiding motorsporttrainer niveau 2 en 3.
Met die drive, mijn eigen race-ervaring en een intensief opleidingstraject bracht ik niet alleen mijzelf naar een hoog niveau, maar ook de coureurs van de toekomst verder.
Ik heb het tijdens mijn race carrière nooit kunnen en willen accepteren wanneer er iemand sneller was dan ik. Ik heb net zomin willen of kunnen accepteren dat ik nooit meer op een motor zou kunnen rijden. Volgens deskundigen zou ik mijn rechterarm nooit meer kunnen bewegen, laat staan motorrijden. Maar drie jaar na mijn crash heb ik mijn rondes op het TT-circuit van Assen weer gereden.
Deze drive moet overgebracht worden op de jeugd van de motorsport. Juist de manier hoe je dit doet en hoe dit wordt overgebracht is de sleutel naar succes in de toekomst en dat begint bij minibike racen.