header

Nieuwsbrief

captcha 

BRYAN SCHOUTENDecember 2014


Hey nieuwe talenten!

Mijn naam is Bryan Schouten, 20 jaar oud en ik woon in Assen.
Vanaf dat ik kan lopen ben ik fan van motorrace. Dit is begonnen met Carl Fogarty in de WK Superbike & het virus is verder gegaan met Valentino Rossi. Op mijn 7de ben ik begonnen met minibiken. Dit begon langzaam, maar na een aantal races voelde ik me beter en beter op de motor en kon ik meekomen in de top 5.

In 2002 ben ik begonnen. Ik heb geminibiked tot 2008. tegenwoordig heb je de NSF Cup, Yamaha cup en Moriwaki Cup.
Toen ik begon, waren deze klasses er allemaal niet dus was het niet moeilijk om te kiezen. Wel liet ik mij ieder seizoen in de top 3 zien en kon ik veel leren van de Europese kampioenschappen. Daarnaast heb ik in 2008 meegedaan aan het Pitbike kampioenschap. Dit kampioenschap bestaat helaas niet meer.

In 2009 heb ik de overstap gemaakt naar de 125cc Juniorcup met Aprilia. In mijn eerste seizoen werd ik Nederlands kampioen en mocht ik in 2010 bij Dutch Racing Team gaan rijden. Na een aantal jaar ONK en IDM gereden te hebben, mocht ik Spaans open gaan rijden. Hierin had ik tot de laatste race kans op de titel wat mij uiteindelijk een contract opgeleverd heeft voor de GP.

Een droom kwam uit voor mij. Jarenlang werk je om GP's te gaan rijden en na 12 jaar hard werken mocht ik mij eindelijk een GP coureur noemen. Helaas was de klik er met het team niet helemaal en heb ik na 13 GP's afscheid genomen van de GP wereld, maar niet getreurd, ik zal volgend jaar terug komen in de 600cc Superstock!

Zoals je ziet is minibiken dé opstap voor mij geweest. Hierin leer je alle mogelijkheden van racen, je bouwt gevoel op met kleine motoren. Door veel te oefenen en te trainen leer je heel veel. Mocht je mij ooit tegenkomen en vragen hebben, dan mag je die altijd stellen! Ik sta altijd open voor vragen.

Alle wereldtoppers zijn begonnen met minibiken. Niet alleen Nederlanders, maar ook Valentino Rossi, Marc Marquez, Andrea Dovizioso & Pol Espargaro zijn met de kleine racertjes begonnen! Het is écht het proberen waard!