header

Nieuwsbrief

captcha 

BO BENDSNEYDERDecember 2014


Hallo Racevrienden,

Mijn naam is Bo Bendsneyder ben 15 jaar en kom uit Rotterdam.

Afgelopen jaar was ik actief op twee kampioenschappen, het FIM CEV Repsol International Championship ofwel het Spaans Kampioenschap Moto3, dit deed ik met het Dutch Racing Team en daarnaast was ik een vaste rijder voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup.
Aankomend seizoen zal ik hetzelfde traject volgen.
Deelname aan deze competities is al jaren mijn doel geweest omdat wanneer je hier goed presteert er kansen kunnen komen om de stap naar de MotoGP te kunnen maken, en dat is mijn droom!

Met mijn 15 jaar ben ik natuurlijk nog erg jong maar ben toch alweer 10 jaar actief bezig met de racesport!
Voor het eerst zat ik op mijn 5e jaar op een minibike van Chinese makelij van iemand uit de buurt, ik kon hier blijkbaar al redelijk mee overweg en niet veel later kreeg ik van mijn vader zo’n zelfde minibike. Al snel kwamen we op een indoor kartbaan terecht waar je vrij kon rijden met je minibike, en daar kwamen we in contact met mensen die al meereden in het Nederlands Kampioenschap Minibiken en zij zeiden dat ik er al aardig mee overweg kon en dat we er mee verder moesten gaan.
Met mijn 6e jaar mocht ik een race meedoen tijdens het NK minibiken in Lelystad en op mijn 7e begonnen met officiële competities bij de RAP in de junioren-A. Zo volgde diverse internationale kampioenschappen en Europese kampioenschappen. Dit heb ik zo’n 4 jaar gedaan voordat ik de overstap maakte naar de grotere wielen.

Minibiken is DE basis voor de wegrace!

Dit kan ik uit ervaring zeggen en bijna alle topcoureurs zijn op de minibike begonnen, de overstap die je als minibiker maakt liggen nagenoeg op dezelfde lijn als op de grotere motoren en maak je dan ook zonder enige problemen.
Op de minibike moet je niet alleen snelle rondjes kunnen rijden maar ook tactisch kan je te werk gaan en gevechten aan durven gaan, het close racen hebben we altijd getraind en dus altijd met elkaar samen de baan op.
Dat is wel een tip die ik zelf als goed heb ervaren, zoek altijd maatjes op die net iets sneller zijn dan jijzelf en leer veel van elkaar door elkaar te durven inhalen. Heb daarnaast veel respect voor je racemaatjes en voor je materiaal en uitrusting maar heb vooral heel veel plezier!

Voor meer info kan je op mijn website terecht.
www.bobendsneyder.nl
of te volgen via facebook : Bo Bendsneyder “Bad Bo #64”
Twitter: @Bobendsneyder