header

Nieuwsbrief

captcha 

BRYAN SCHOUTEN

Hey nieuwe talenten!

Mijn naam is Bryan Schouten, 20 jaar oud en ik woon in Assen. Vanaf dat ik kan lopen ben ik fan van motorrace. Dit is begonnen met Carl Fogarty in de WK Superbike & het virus is verder gegaan met Valentino Rossi.

Op mijn 7de ben ik begonnen met minibiken. Dit begon langzaam, maar na een aantal races voelde ik me beter en beter op de motor en kon ik meekomen in de top 5. In 2002 ben ik begonnen. Ik heb geminibiked tot 2008.
Tegenwoordig heb je de NSF cup, Yamaha cup en Moriwaki cup. Toen ik begon, waren deze klasses er allemaal niet dus was het niet moeilijk om te kiezen. Wel liet ik mij ieder seizoen in de top 3 zien en kon ik veel leren van de Europese kampioenschappen. Daarnaast heb ik in 2008 meegedaan aan het Pitbike kampioenschap. Dit kampioenschap bestaat helaas niet meer.

In 2009 heb ik de overstap gemaakt naar de 125cc Juniorcup met Aprilia. In mijn eerste seizoen werd ik Nederlands kampioen en mocht ik in 2010 bij Dutch Racing Team gaan rijden. Na een aantal jaar ONK en IDM gereden te hebben, mocht ik Spaans open gaan rijden. Hierin had ik tot de laatste race kans op de titel wat mij uiteindelijk een contract opgeleverd heeft voor de GP.
Een droom kwam uit voor mij. Jarenlang werk je om GP's te gaan rijden en na 12 jaar hard werken mocht ik mij eindelijk een GP coureur noemen. Helaas was de klik er met het team niet helemaal en heb ik na 13 GP's afscheid genomen van de GP wereld, maar niet getreurd, ik zal volgend jaar terug komen in de 600cc Superstock!

Zoals je ziet is minibiken dé opstap voor mij geweest. Hierin leer je alle mogelijkheden van racen, je bouwt gevoel op met kleine motoren. Door veel te oefenen en te trainen leer je heel veel.
Mocht je mij ooit tegenkomen en vragen hebben, dan mag je die altijd stellen! Ik sta altijd open voor vragen.

Alle wereldtoppers zijn begonnen met minibiken. Niet alleen Nederlanders, maar ook Valentino Rossi, Marc Marquez, Andrea Dovizioso & Pol Espargaro zijn met de kleine racertjes begonnen!

Het is écht het proberen waard!BIBI DAMEN


Hallo ik ben Bibi Damen een meisje van 13 jaar, ik race inmiddels al 4 jaar, dit begon allemaal met het minibiken.

Voor mij begon dit allemaal maar een beetje voor de lol, maar later ging het zo goed dat ik mee ging doen aan NK minibiken bij Rap-Holland. Dit bleek heel belangrijk te zijn voor mijn racecarrière, puur omdat dit zo leerzaam is geweest je leert zulke goede technieken. Dit heb ik 2 jaar gedaan later ben ik ook 2 jaar bij de NSF100 cup van Arie Molenaar gaan racen. Ik ben hier het laatste jaar ook als 8e van de 22 rijders geëindigd. In 2015 zal ik gaan deelnemen aan de nieuwe KTMrc390 cup van Arie Vos! Zonder het minibike had ik dit waarschijnlijk niet kunnen bereiken! BO BENDSNEYDER


TekstJOEY LITJENS


Mijn naam is Joey Litjens. Ik ben 24 jaar en mijn leven bestaat altijd al uit alles wat met sport, met name motorracen, te maken heeft. Eerst als professioneel motorcoureur, nu als motorsporttrainer en begeleider van jonge talenten en top coureurs.

Vanaf mijn zesde levensjaar doe ik aan motorrace in wedstrijdverband. Ik heb als professioneel coureur mede dankzij een goede opstap in de minibike in de Grand Prix gereden. Vele hoogtepunten heb ik mee mogen maken, maar ook dieptepunten. Op Hemelvaartsdag 2009 maakte een zwaar ongeval een einde aan mijn carrière als coureur. Ernstig blijvend letsel zorgde voor een lang revalidatietraject.

Het vuur voor mijn grote passie, de motorsport, brandt na mijn ongeval nog steeds net zo hard, met als enig verschil dat ik zelf niet meer professioneel ga racen. Gebleven is de enorme drive, die mij als actief sporter zo ver gebracht heeft.

Om nog beter en professioneler te kunnen werken heb ik de opleiding sportmanagement gevolgd en de opleiding motorsporttrainer niveau 2 en 3.

Met die drive, mijn eigen race-ervaring en een intensief opleidingstraject bracht ik niet alleen mijzelf naar een hoog niveau, maar ook de coureurs van de toekomst verder.

Ik heb het tijdens mijn race carrière nooit kunnen en willen accepteren wanneer er iemand sneller was dan ik. Ik heb net zomin willen of kunnen accepteren dat ik nooit meer op een motor zou kunnen rijden. Volgens deskundigen zou ik mijn rechterarm nooit meer kunnen bewegen, laat staan motorrijden. Maar drie jaar na mijn crash heb ik mijn rondes op het TT-circuit van Assen weer gereden. Deze

drive moet overgebracht worden op de jeugd van de motorsport. Juist de manier hoe je dit doet en hoe dit wordt overgebracht is de sleutel naar succes in de toekomst en dat begint bij minibike racen.